Další derby za námi

17.10.2011 13:01

TATRAN st. – ST. LÍSKOVEC   2  :  2  ani z třetího derby jsme neodešli pokořeni, ale ztráta bodů mrzí

---------------------------------------------------

    Že je derby vždy nevyzpytatelné, ukázal zápas dvou tradičních rivalů. Souboj měl velmi prestižní náboj, podobně jako nedávné střetnutí s Bystrcí.

Hosté si velmi věřili a již v 1. minutě velmi vážně zahrozili. Ovšem v 9. minutě jim nevyšla ofsajdová past a Kubíno Ohniště suverénně proběhl středem a v pohodě k tyči skóroval. Soupeř ale velmi zlobil nadále, další jeho šanci musel Dany Přikryl likvidovat jen za cenu rohu. Ve 24. minutě ale přesto hosté srovnali, Pařízek prošel podobně středem a pak obhodil našeho gólmana. Hra se přelévala ze strany na stranu a o vzrušení před brankami nebyla nouze. Po přestávce si zřejmě někteří naši zadáci neuvědomili, že se již hraje, trestuhodně se z prvního protiútoku nechala levá strana oblbnout a zpětnou přihrávku před branku musel znovu řešit Přikryl. Dany však neměl zřejmě dostatečně míč pod kontrolou, hostující Mitáš ho vydoloval a doslova dotlačil do sítě na 1 : 2, i když se při tom přešel po hlavě našeho gólmana. Dany krvácel z hlavy, musel být střídán kapitánem Hudečkem mezi tyčemi, ale branka byla bohužel uznána. Hudy si rozpomněl na své dřívější kralování mezi tyčemi a do konce zápasu několika velmi solidními zákroky Dana nahradil a družstvo podržel. Domácí Tatran vrhl všechny síly do protiútoku, ale  zvláště Vojta Cupi zahazoval co se dalo, trefoval z vyložených šancí buď tyčku či boční síť. Hosté byli však nadále nebezpeční, protože bohužel naši zadáci tentokrát neoplývali jistotou a útočníkům Lískovce nechávali až příliš prostoru!! Vyrovnání jsme se dočkali v 67. minutě, po nádherné akci Brabec, který vystřídal po nemoci herně neviditelného Čápa, vnikl zleva do vápna a přihrávkou pod sebe našel na rohu malého vápna nabíhajícího Ohništěho a Kubíno z první trefil přesně pod víko !! Soupeř však chtěl body všechny, ale už jednou zmiňovaný Hudy všem dalším snahám zabránil.

 

Střelec: Ohniště 2

 

TATRAN ml – ST. LÍSKOVEC  1 : 4  příliš odevzdaný výkon juniorky

------------------------------------------------

     Kohoutovická dorostenecká juniorka i v dalším zápase nepřesvědčila, hraje jakoby pod dekou a k zápasu nastoupila až příliš odevzdaně a svým bázlivým přístupem doslova avizovala soupeři, že se k bodům moc nenadře. Je to škoda, zvláště když se začali z marodky vracet někteří hráči. Fanda Proch ale vydržel po delší absenci jen půli, Tom Sykora sice toho naběhal ve předu hodně, ale v koncovce několikrát selhal a Pavel Stasinka se viděl asi ještě v posteli, velmi se trápil a hostům to příliš nestížil. Ti ještě ve 20. minutě trefili tyčku, ale když viděli, že domácí to nepoučilo a ve předu byli téměř neškodní, vrhli se do útoku a během čtyř minut dvakrát skórovali. Syki mohl odpovědět snížením, ale jeho střela v úniku byla tak slabá, že by nepřekvapila ani brankáře přípravky. Na to hosté znovu trestali a do kabin se šlo za stavu 0 : 3! Po půli naši trochu zrychlili přechod do útoku, ale co naplat, když se nebyli schopni prosadit, ani když Lískovec přehráli. Varga měl branku na kopačce, ale neskutečně zbrkle přestřelil, stejně tak opět Sykora, který z očí do očí poslal míč jen do gólmana. Vrcholem nemohoucnosti pak byla akce v 67. minutě, kdy Kuba Holubář po akci dva na jednoho mohl před brankou přihrát zcela volnému spoluhráči, ale doslova odevzdal míč gólmanovi!!! Lískovec za to trestal čtvrtou brankou. Snažili jsme se aspoň o jeden úspěch, v samém závěru vyslal Varga do šance opět Sykoru, ale Tomáš si opět neporadil. Nakonec si však role vyměnili a při opětovné šanci Tom vrátil Varadimu přihrávku a David se konečně trefil!

Střelec: Varga    

Zpět