Překvapivý úspěch mladších a dvojí zranění

03.10.2011 09:25

 

T A T R A N  st. – DOSTA  B Y S T R C    1 : 1

----------------------------------------------------------------------------

 

   První historicky vzájemný mistrovský zápas měl všechny znaky sousedského derby, plného rivality a prestiže. Soupeři se nepotkali ani v přípravných zápasech a vždy je dříve dělilo i více soutěžních tříd. Dnes bojujeme na stejném poli. Zápas začal oboustrannou opatrností, oba soupeři netušili, s čím na ně protihráči vyrukují. Udeřilo však v naší obraně a to hned záhy. V 8. minutě se nepochopili gólman se stoperem při míči do vápna a jak už to bývá, smál se třetí. Hosté pohotově využili školácké chyby a otevřeli skóre. Tento fakt nás trošku vyhodil z tempa a bystrčtí se toho snažili využít a neustále dotírali na naši obranu. Ta byla hodně přetížená, ale další podstatné chyby se už naštěstí nedopustila. Naopak jsme mohli srovnat, ale zakončení neskutečně vázlo, nervozita před brankou Dosty byla mnohdy do nebe volající, jako například průnik Fatyho ve 40. minutě, kdy vytáhl z branky i gólmana, ale přehodil nejen jeho...První půle tak více patřila hostům. Do druhé části jsme vtrhli již s větším odhodláním. Ve 49. minutě se dostal před gólmana Hudy, ale trefil jen jeho. Při následné akci jsme byli faulováni ve vápně a Faty z penalty srovnal stav. Zbytek zápasu se už hra přelívala ze strany na stranu, obě mužstva chtěla strhnout vítězství na svou stranu. Začaly se nám opět dařit pověstné brejky, ale buď nás zastavili sudí nebo chyběl klid v zakončení . Několik neskutečných šancí Cupiho, Čápa, Kubína Ohništěho, Fatyho zůstalo nevyužitých!! Zlobil i nadále soupeř, stáli při nás často všichni svatí, ale i Dany Přikryl musel zase čarovat, v samém závěru dvěma výtečnými zákroky udržel remízu pro svůj mančaft. Utkání skončilo zaslouženě smírně, víc než ztráta případných bodů, nás však mrzí vážné zranění Michala Pohanky, který si pádem na zem přivodil bohužel zlomeninu klíční kosti!

 

TATRAN ml. – DOSTA  BYSTRC   4 : 1

-----------------------------------------------------------------

     Obrovské či přímo úžasné překvapení se stalo při utkání mladších výběrů. Proti suverénovi soutěže se prakticky neměl kdo postavit! Z devíti vedených mladších dorostenců se nemohlo dostavit šest hráčů z důvodu zranění – oba stopeři Ondra s Prochem + gólman Novák či nemoci – Stasinka, Sýkora a navíc Michal Mach opustil družstvo nezodpovědně pro jiné zájmy! To jsme ještě netušili, že se záhy zraní i David Dufek, který ač je to k neuvěření, si stejně jako jeho kolega ze starších – zlomil klíční kost! A tak trosky družstva chtíc nechtíc musely  doplnit opět žákovské naděje. Tentokrátve větším počtu než věkově starší hráči,což se asi mnohé roky  ve fotbalových soutěžích jistě nestalo. Kluci se měli porvat o přijatelný výsledek s obrovským favoritem, jehož skóre bylo do zápasu 42:7 ! Ale děly se věci !!!

 7. minuta a Rumi hlavou otevírá skóre ! Soupeř se otřepal a vyrážel do nových a nových útoků, ale přišla pětiminutovka Fandy Žáčka! Kohoutovický talent dvakrát domotal individuálně zadní řady Dosty a dvěma nádhernými brankami zvýšil překvapivý stav! Bystrčtí žasli a to ještě netušili, že se do půle levačkou trefí i jeden ze svátečních střelců – Jirka Kaláb. V druhé části hry soupeř zle dorážel, ale kromě jediné obranné chyby, kdy snížil, mu náš velmi mladý výběr více nedovolil. Naopak jsme mohli využít jeho otevřené hry, ale už jsme nebyli tolik přesní. I tak je to obrovské vítězství mladých nadějí !!!

 

Zpět