První mistrovské kolo za námi

16.08.2011 15:56

TATRAN st. – SVRATKA BRNO  1 : 1

--------------------------------------------------------------

     Premiérové utkání KP staršího dorostu a navíc první brněnské derby začalo s velkým zpožděním. Díky tomu, že nedorazily včas některé registrační průkazy, musela proběhnout konfrontace s osobními doklady. Tento fakt i poměrné vedro jakoby rozhodily domácí kohouty. Chyběl i jeden z lídrů základního kádru Vojta Cupák, který nezodpovědně vůči kolektivu dal před mistrákem přednost jiným aktivitám ( !!! ), jeho klid v zakončení domácí opravdu postrádali. Do neskutečných šancí se dostal jeho parťák Michal Pohanka, ale vždy zbrkle zahodil – nejprve již v 8. min. hlavičkoval z několika kroků sám před brankou nad břevno, totéž si zopakoval po přestávce. Po čtvrthodině jsme však mohli jít přece jen do vedení, nabídnutou penaltu však nevyužil jindy neomylný kapitán Tom Hudeček. A tak hosté nás potrestali – první střela na branku v 18. min. skončila pod břevnem – 0:1. Naši kluci se snažili, ale bylo to tentokrát strašně křečovité, bez rychlého nápadu, systém rychlých přihrávek se tentokrát neuskutečnil, několikrát jsme ohrozili gólmana Svratky, ale vždy jsme mířili do míst, kam stál. Bylo to zoufalé. Úlevu přinesla až 60. minuta, kdy Faty našel vpravo nabíhajícího Fandu Procha, co by vypomáhajícího mladšího dorostence a mladá posila předvedla, jak se skóruje – s klidem poslala míč k tyči – 1 : 1. Závěr byl opět hektický, netrefovali jsme co se dalo, hosté trefili břevno, Honza Černoušek vykopával v závěru z brankové čáry…a tak závěrečný hvizd vysvobodil z dramatu asi všechny aktéry dramatického derby.

Střelec: Franta Proch

Sestava: Přikryl – Hudeček – Černoušek, Mansour, Myška – Čáp, Rumler, Ohniště, Kocourek – Fatrdla, Pohanka. Střídali: Proch, Pírek.  

 

 

 

TATRAN ml. – SVRATKA    4 : 2

____________________________

 

       V týdnu si zlomil ruku Jirka Kaláb, početně nedostatečný kádr musel doplnit ihned ze zápasu starších Tom Rumler a když nebyl pro nedostatky v dokladech vpuštěn do hry Varga, museli mladí vzít za vděk posilami z žáků. Obě jak Janis Sachinidis, tak Franta Žáček, ale velmi dobře zapadli do kolektivu a velkou měrou napomohli k výraznému vítězství !. Na rozdíl od starších, mladí hráči dvě nabídnuté penalty stoprocentně využili – Ondra i Proch se nemýlili. Navíc povedený výkon korunovali dalšími dvěma pěknými brankami – ve 28. min. si Janis Sachinidis přehodil míč z pravé nohy na levou a vymetl šibenici. A v 52. min. nádherně Fanda Žáček zkušeně našel pod sebou na vápně Tomiho Rumlera, který se trefil přesně k tyči.  Na nadšeném výkonu bylo nepříjemným jen brzké zranění Michala Macha, který musel záhy odstoupit ze zápasu, ale vyšetření v nemocnici závažnější zranění neodhalilo.

Střelci: Ondra, Proch, Sachinidis, Rumler.

Sestava: Rudolecký – Stasinka, Proch, Ondra, Mach – Holubář, Rumler, Dufek, Brabec – Sachinidis, Sýkora. Střídal Žáček

 

Zpět