TASOVICE - aneb podlehli jsme vedru i fyzické síle

12.09.2011 10:17
TASOVICE - TATRAN st.   2 : 1  aneb podlehli jsme vedru i fyzické síle
-------------------------------------------
     Domácí na nás vyrukovali ve velkém vedru s hodně fyzickou hrou, s neustálým napadáním, presingem po celém hřišti, což naše borce viditelně zaskočilo a dlouho si s tím nevěděli rady. Vázla souhra, nebyli jsme schopni se dostat do své kombinační hry rychlých přihrávek. I tak jsme úvodní nápor Tasovic přežili a přišla naše chvíle v 25. minutě. Konečně unikl Kubíno a zprava našel před brankou Cupiho, Vojta zakončil z první, ale gólman stačil vyrazit míč na roh. Ten Kubíno Ohniště zahrál přesně a ukázkově do prostoru penaltového puntíku, kam naběhl a vyrostl ze země Michal Pohanka a nádherně hlavou skóroval pod břevno! Všichni očekávali, že nás tato nádherná branka nakopne, bohužel trápení pokračovalo i přes nesmírnou snahu celého kolektivu. Bohužel i trio rouhodčích se uchylovalo k neskutečně velkému počtu velmi sporných verdiktů, kdy téměř pravidleně zastavovali naše brejkové akce po pěkných českých uličkách. Naopak znervózněli domácí a sami ztráceli jistotu při práci s míčem. Měli však zřejmě větší snahu po vítězství a štěstěna jim šla více vstříc. Chvíli před poločasem nám nevyšla ofsajdová past, gólman Hudy musel chtíc nechtíc daleko z branky, ale domácí útočník ho stačil ještě přehodit a jeho kolega skóroval do prázdné branky. Trošku nás to zaskočilo a opět jsme znervózněli. Podržel nás ale Hudy v brance, který v rozmezí 55. a 56. minuty musel vytáhnout dva skvělé zákroky. V závěru však domácím docházely síly a tatraňáci se začínali více prosazovat v ofenzívě. V 60. minutě doslova křičela po gólu spolupráce Fatyho s Kubínem, ale skóre se nezměnilo. A přišel trest. Do té doby v řadě zápasů vždy jistý Hudy, si trošku vybral slabší chvilku a kopec smůly a míč z přímého kopu, který byl bravurně z dálky kopnutý pod břevno, si náš kapitán srazil rukou místo nad břevno, tak pod něj. Vzhledem k předchozím solidním zákrokům, ho to nemuselo tak mrzet, vše měli na kopačkách jeho spoluhráči v poli. Ale na ně padla jakoby opět deka. Mrzel hlavně ten fakt, že tradiční opory sestavy nezavelely ke zteči a utápěly se v nepřesnostech. O čemž svědčila hlavně 72. minuta, kdy se po reliativně jedné z mála pohledných akcí z naší strany, dostal Kubíno z očí do očí před gólmana Tasovic, zakončení však bylo velmi nedůrazné. A tak jsme museli zkousnout porážku, která opravdu nemusela být.
Branka: Pohanka.     
Sestava: Hudeček - Černoušek, Pohanka, Mansour, Myška - Čáp, Ohniště, Rumler, Varga - Cupák, Fatrdla. Střídali: Proch, Brabec, Kocourek, připraveni: Novák, Božek, Ješina.
 
TASOVICE - TATRAN ml.   2  :  2
------------------------------------------------
     Junioři se chtěli poučit z výkonu svých starších kolegů a na rozdíl od nich začali obezřetněji. Do šancí se ale přesto dostali dříve domácí, naši krajní beci si nevěděli rady z rychlostí domácích křídel a David Novák byl od začátku více zaměstnán. Zvláště v závěru poločasu vytáhl dva velmi solidní zákroky a kluky podržel. Vstup do druhé půle začal ale hrozně. Obrana se viditelně trápila ještě víc a toho domácí využili, odražený míč od naší tyče nedokázali naši beci včas odehrát a už jsme prohrávali! A stačilo pár minut, naši zadáci se nedohodli v obsazení domácího útočníka a ten pohodlně k tyči zvýšil. Nevypadalo to dobře. Do pole musel naskočit Tomi Rumler, který odpočíval po náročném zápase starších, ten zpevnil střed zálohy a kluci se konečně začali tlačit i dopředu. A zkušený záložník ukázal cestu. Pověstně se otočkou uvolnil na velkém vápně a překvapivě přesnou střelou snížil! Kluky tím Rumi naladil, ale ti zahazovali, co se dalo. Zvláště Varga měl na noze tutovku jako hrom, dostal se k míči sám před gólmana, ale nepochopitelně ho nastřelil doprostřed branky!!! Nakonec k remíze napomohlo střídání, mladá žákovská posila Marek Hála se uvedl velmi zkušeně a zprava vyzval přesnou přihrávkou před brankou k reparátu znovu Vargu. Tentokrát se David soustředil a propálil míč do sítě. Zachránil tak družstvu solidní bod z venku a napravil tak s ofenzivními hráči tentokrát velmi nejistou obranu mladého Tatranu. Doufejme, že se kluci vzadu poučí a příště to bude jistější. 
 
Zpět